تبلیغات چریکی یا پارتیزانی چیست؟

تبلیغات چریکی یا پارتیزانی یا Guerrilla Marketing نوعی از تبلیغات است که باعث جلب توجه بسیاری از سوی مخاطب می شود. کلمه guerrilla در لغت به معنای غیرمتعارف و خارج از چهارچوب است و هنگامی که در کنار marketing یا بازازیابی می آید، ترکیبی است که باعث ایجاد سوال در ذهن بسیاری از افراد می شود.
تبلیغات چریکی برخلاف تصوری که از نامشان می شود اصلا دارای محتوای خشن و تهاجمی نیستند! زیرا چه کسی می خواهد با استفاده از این المان ها محصول یا برند خود را به مخاطب معرفی کند؟!!

به بیان دیگر

تبلیغات چریکی معرف محصول شما به روش های خلاف آنچه تا کنون دیده شده، هستند. این موضوع به هیچ عنوان به معنی بد بودن این نوع تبلیغات نیست، بلکه باعث معرفی هر چه سریع تر محصول شما به طیف وسیعی از مخاطبان می شود.
تبلیغات چریکی به لیل ذات نامتعارفشان در بستر بصری بهتر عمل می کنند و تاثیرگذاری بالاتری به همراه دارند. پیام این نوع تبلیغات می تواند در سایر روش های ارائه مانند صوتی، چاپی و … دچار سوء برداشت شود و نتیجه عکس به همراه داشته باشد.

پیدایش تبلیغات چریکی

همانطور که گفتیم تبلیغات چریکی یا پارتیزانی یا Guerrilla Marketing می تواند یادآور اصطلاح نه چندان خوشایند guerrilla warfare باشد و در ذهن صحنه های خشن و جنگی را رقم بزند که اتفاق دور از ذهنی هم نیست زیرا نام این نوع تبلیغات از همین مفهوم گرفته شده است، اما المان اصلی در این نحوه تبلیغ غافلگیری مخاطب است.
اولین بار این نام توسط یک مربی تجارت به نام Jay Conard در دهه 80 میلادی مطرح شد و تا به امروز طیف وسیعی از تبلیغات را در گرفته است.

هدف تبلیغات چریکی

هدف اصلی این نوع تبلیغات جلب توجه هر چه بیشتر افراد است. در تبلیغات پارتیزانی شما باید قادر باشید افراد را در بحبوبه زندگی روزمریشان غافلگیر کنید تا در شلوغی و درگیری هایشان برای چند ثانیه متوقف شده و پیام شما را بشنوند. این هدف تنها با نوآوری و خلاقیت امکان پذیر است.

هزینه تبلیغات چریکی

در تبلیغات پارتیزانی خلاقیت در کنار تخیل به صرف هزینه های بالا غلبه می کند. در این نوع تبلیغات نسبت به سایر انواع تبلیغات ، هزینه کمتری صرف می شود زیرا با نوع آوری مخاطب را به سمت خود می کشاند.
تصور برخی از افراد از تبلیغات چریکی، تبلیغاتی با صرف هزینه های بالا در مرحله اجراست. در صورتی که برگ برنده شما در این تبلیغات خلاقیت شماست و این نیازمند صرف هزینه های بالا در کار نیست.

انواع تبلیغات چریکی 

این نوع تبلیغات میتواند بر اساس معیار های متفاوتی مانند نحوه اجرا، مکان اجرا و … دسته بندی شود. در این مطلب یکی از طبقه بندی های اصلی در تبلیغات چریکی که شامل مکان و نحوه اجرای تبلیغ است را بررسی می کنیم.

  1. Outdoor Guerrilla Marketing)OGM) تبلیغات چریکی در محیط بیرونی

فضاهای خارج خانه یا شهری یکی از مکان های اصلی در ارائه تبلیغات چریکی است. شما به راحتی میتوانید از این فضاها بهره بگیرید و توجه افراد را به برند و محصولتان جلب کنید. به طور مثال شما میتواند یک اثر هنری را در گوشه پیاده رو جا دهید و با این کار در کنار سرگرم کردن مردم محصول خود را نیز معرفی کنید.

تبلیغات OGM از تبلیغات چریکی یا پارتیزانی

تبلیغات OGM

  1. Indoor Guerrilla Marketing)IGM) تبلیغات چریکی در محیط داخل

این تبلیغات با ماهیت پارتیزانی در محیط های بسته انجام می شود مانند فضای داخل مترو ها، مغازه ها و …

تبلیغات IGM از تبلیغات چریکی

تبلیغات IGM

  1. Event Ambush Guerrilla Marketing)EAGM) تبلیغات چریکی در رویداد ها

در این روش از مخاطبان یک  رویداد مانند کنسرت، مسابقه ورزشی، کارنوال و … استفاده می شود تا محصول به آن ها معرفی شود. از مزیت های این روش میتوان به وجود یک ویژگی مشترک در تمام مخاطبان اشاره کرد که میتواند در طراحی نحوه ساخت تبلیغ بسیار کمک کننده باشد.

تبلیغات EAGM از تبلیغات پارتیزانی

تبلیغات EAGM

  1. Experiential Guerrilla Marketing)EGM) تبلیغات چریکی تجربی 

این تبلیغ شامل تمام موارد گفته شده در بالا میشود، با این تفاوت که این نوع تبلیغ مخاطب را به نحوی درگیر میکند. این نوع تبلیغات چریکی دو طرفه هستند و در صورت موفق شدن در درگیر کردن مخاطب بسیار تاثیرگذار خواهند بود.

تبلیغات EGM از تبلیغات پارتیزانی

تبلیغات EGM

مزایا و معیای تبلیغات چریکی 

این نوع تبلیغات مانند سایر تبلیغات مزایا و معایبی دارند که شما ابتدا باید آن ها را بدانید تا بتوانید تصمیم درستی برای کمپین تبلیغاتی خود بگیرید.

مزایای تبلبغات چریکی

  • هزینه کمتر
  • بستر خلاقیت پذیر و نوآورانه
  • امکان بیشتر رشد به وسیله تبلیغات دهان به دهان
  • قابلیت مطرح شدن یک شبه

در صورت ایجاد یک تبلیغ پارتیزانی مورد توجه نه تنها به مبحث مورد صحبت مردم تبدیل می شوید بلکه میتوانید در فضای اینترنت و مجازی و حتی شبکه های تلویزیونی محلی یا ملی نیز دیده شوید.

معایب تبلیغات چریکی

  • امکان برداشت اشتباه از منظور
  • عدم تطابق با تفکر جامعه:برخی از تبلیغات چریکی در صورت در نظر نگرفتن موقعیت مکانی، زمانی و عقیده مخاطب میتواند به سوء تبلیغ تبدیل شود.
  • مشکلات غیرقابل پیشبینی:بسیاری از تبلیغات چریکی به دلیل نوع خاص اجرایشان در معرض خطرهای بسیاری مانند باد و باران و … هستند.
  • ریسک بالا:به طورکلی تبلیغات چریکی به دلیل تازگی دارای ریسک هستند زیرا به هرحال ممکن است برخی از افراد از این سبک استقبال نکنند. اما با این وجود یک تبلیغ چریکی با داشتن اصول گفته شده میتواند ریسک عدم موفقیت خود را بسیار کمتر کند.

در انتها شکی نیست که تبلیغات چریکی یا پارتیزانی میتواند نتایج بی نظیری به همراه داشته باشد، اما این نوع تبلیغات برای کسب وکارهایی مناسب است که از ریسک کردن ابایی ندارند.

جهت مطالعه بیشتر از انواع تبلیغات محیطی کلیک کنید.

 

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *